Cloud Capital finansierar Kundo

Kundo tar in sex miljoner kronor i expansionsfinansiering genom lån från nystartade Cloud Capital.

FEBRUARI 2018

Kundo startades 2010 utvecklar och säljer digitala kundtjänstsystem till företag som vill leverera bättre kundservice genom verktyg som chatt, forum och mail. Inom sitt område är Kunde det snabbast växande bolaget i Sverige och utan tidigare extern finansiering har bolaget idag 32 anställda och knappt 30 miljoner kronor i återkommande intäkter. Under de senaste fyra åren företaget haft en genomsnittlig tillväxt över 50 procent.

Finansieringen i Kundo är den första transaktion som görs av nystartade Cloud Capital. Kapitalet utgörs dels av en lånefacilitet som Kundo kan använda successivt och dels via inlösenbara aktier som bolaget kan köpa tillbaka med sina egna vinstmedel, en unik lösning för onoterade bolag i Sverige.

– För oss grundare har det varit viktigt med finansiering som kommer från någon som verkligen förstår vår affärsmodell. Vi har tittat på flera möjliga lösningar för att finansiera Kundo och fått flera förslag genom åren men tycker riskkapital är för dyrt. Cloud Capitals lånemodell, djupa insikter om SaaS-bolag och förmåga att ta fram en pragmatisk lösning anpassad för våra behov fällde avgörandet för oss, säger Björn Lilja, vd och medgrundare av Kundo.

Cloud Capital startades under hösten 2017 och är nu igång med sin verksamhet inriktad på finansiering av SaaS-bolag. Strukturen på den första affären löser två behov för Kundo, dels ett behov av likviditet för att göra tillväxtsatsningar och dels att stärka balansräkningen, något som ofta är en utmaning för SaaS-bolag i snabb tillväxt.

– Jag är oerhört glad att Kundo valde att ta in den här finansieringen från oss på Cloud Capital. Kundo är verkligen mitt i prick med Clouds strategi att låta snabbväxande SaaS-bolag accelerera sin tillväxt genom anpassad lånefinansiering. Grundarna av Kundo har byggt ett fantastiskt fint bolag med nöjda kunder, snabb tillväxt och en sund företagskultur helt utan extern finansiering. Vi är mycket glada att Kundo blir Cloud Capitals första finansiering och att vi får vara en del av bolagets tillväxtresa, säger Johan Crona, partner och grundare av Cloud Capital.

 

Om Kundo
Kundo är ett av Sveriges ledande bolag inom digitala tjänster för kundkommunikation. Med moderna verktyg för bättre kundservice vänder man sig till företag och organisationer som vill leverera bättre kundservice. De egenutvecklade produkterna inkluderar funktioner för mail, forum, chatt, FAQ och verktyg för sociala medier. Sedan starten 2010 har bolaget vuxit till 32 anställda baserade i Stockholm.

 

Om Cloud Capital
Cloud Capital är en nystartad finansieringsverksamhet helt fokuserad på SaaS-bolag och som erbjuder aktieägarkapital och lånefinansiering för bolag i expansionsskede. Clouds mission är att låta entreprenörer behålla mer av sitt bolag genom att låna kapital för tillväxtsatsningar istället för att bli utspädda av riskkapital. Johan Crona är grundare av Cloud Capital och har mer än 15 års erfarenhet som entreprenör och investerare fokuserat på snabbväxande mjukvarubolag.