AVSNITT 20: Patric Palm, Favro

Patric Palm, VD och en av grundarna av Favro är säsongens nionde gäst och avsnittet handlar om att organisera bolag utifrån agila principer.

Patric är en erfaren entreprenör och investerare inom mjukvara och spelbranschen och har en exit i bagaget när mjukvarubolaget Hansoft 2017 såldes till Summit Partners. Erfarenheterna därifrån har grundarna omsatt i ett nytt cloudbaserat SaaS-bolag, Favro-avsnittet handlar i huvudsak om varför Agila arbetssätt och organisationer är vinnare i dagens snabbrörliga värld.

Patric beskriver hur man lyckas med att organiserar sig agilt, inte bara inom mjukvaruutveckling utan som princip för hela bolag. Principer som fungerar för jättar som Amazon ända ner till små spelstudios.

Under samtalet pratar vi också om socialpsykologi, om effektiva grupper och varför Dunbarnummer är ett bra nummer att hålla koll på när man växer snabbt. Patric passar också på att slå hål på en del myter kring Agilt såsom att det inte innebär ansvarslöst high-chaparral och att man inte kan bygga med långsiktiga planer.

Du hittar SaaS-podden via iTunes, Acast, Spotify, Soundcloud eller lyssna direkt via spelaren nedan: